Bijbels debat - verzet

Even een update: Vanwege de omstandigheden heb ik besloten het Bijbels debat te verzetten naar 27 Januari 2022.

Dit bericht is geplaatst op 21-11-2021

De corona-app, is dit echt een teken van de eindtijd? En hoeveel waarde moeten we eigenlijk hechten aan 'het getal van de beest?' Hoe zit het met de slavernij in het Oude Testament? En de mensen die God om laat brengen, is God niet een moreel monster? LHBTIQ+ en genderidentiteit, hoe moeten we als christenen er mee omgaan?

Zomaar een aantal vragen die vandaag de dag ongetwijfeld op ons afkomen. Vragen waar misschien moeilijk een goed antwoord op te vinden zijn, en waar de meningen over verdeeld zijn. Daardoor praten we er eigenlijk alleen met gelijkgestemden over. We willen immers niet in een nutteloze discussie belanden. Toch is het goed om te praten en elkaars mening te horen. Het kan immers zo zijn dat iemand iets weet wat jij niet weet. Daarom wil ik een 'Bijbels debat' organiseren. Een plek waar we als broers en zussen met elkaar kunnen praten over de moeilijke thema’s en God’s hart kunnen zoeken daarin. Waar we elkaars mening kunnen verkennen en onze eigen kunnen toetsen. 

De eerste avond zal zijn op 27 Januari 2021 om 20:00 uur in de Wingerd in Westendorp, dan gaan we met elkaar in gesprek over Genade en Waarheid. Welke van deze is belangrijker?Klik hier voor meer informatie over het idee achter dit initiatief.

Voor verdere vragen, opmerkingen of meer informatie kun je terecht bij Harm Huinink.