Jorien en Sanyi Fodor

Sinds 2013 woont en werkt Jorien in Beregowo, Oekraïne. De afgelopen 6 jaar heeft ze in het ziekenhuis van Beregowo gewerkt. Daar heeft ze gezorgd voor baby’s en jonge kinderen die ziek zijn of een handicap hebben en voor kinderen waarvan de thuissituatie te slecht is om gezond en veilig op te groeien.

In 2019 is het ziekenhuiswerk helaas gestopt en dus moest Jorien op zoek naar andere werkzaamheden. Op dit moment stelt ze voedselpakketten samen en bezorgt die bij de armste mensen in haar omgeving die heel goed iets extra’s kunnen gebruiken. Zij zijn erg blij met deze pakketten en met haar bezoek. Een paar keer per jaar worden er in samenwerking met de ThuisFrontCommissie acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de allerarmsten. Kijk voor meer info hierover op de website van Jorien, Children's Care Oekraïne.

Ook bezoekt ze samen met een collega internaten en kindertehuizen waar ze samen met de kinderen knutselen en spelletjes doen rondom  bijbelverhalen.

In april 2020 is Jorien getrouwd met Sanyi Fodor. Hij heeft zijn eigen werkzaamheden voor de stichting Oost Europa Zending. Maar Jorien en Sanyi werken ook veel samen in de projecten waar ze mee bezig zijn.
 

Klik hier voor de website van Children's Care Oekraïne