Wat gaan we doen?

Zes weken lang een speciale kidspagina op de website. Met elke week een filmpje met een verhaal over de Nerflanders en voor de jongste Wingerdkids Verhalen uit de Schatkist. Knutselwerkjes, de vraag van de week, liedjes, praten met God, zomertips en natuurlijk jullie leukste zomerfoto’s en reacties.

De Nerflanders

Week 1 - Niemand is zoals jij

Kijk hier het filmpje ‘Niemand is zoals jij’

Activiteiten

 • Hier kun je allemaal leuke dingen over jezelf invullen. Download hier
 • Spiegeltje maken. Download hier
 • Pak een heel groot vel papier. Leg het op de grond en ga erop liggen. Laat je broer/zus, vader of moeder jou omtrek tekenen. Sta op en teken of schilder jezelf

Voorbeeld spiegeltje

De vraag van de week 

Tegen wie zei God: ‘Dit is mijn geliefde zoon’?
Het antwoord staat in Mattheus  3:17
Dit zegt God ook tegen jou!

Liedjes

– Je bent bijzonder, oja
– Je mag er zijn
– God heeft mij gemaakt van top tot teen
– We hebben allemaal wat, we zijn allemaal raar

Er zijn er vast nog veel meer!

Stuur jouw favoriete liedje op naar het Mediateam en vertel waarom je het liedje zo mooi vindt.

Gebed

Vader in de hemel, U weet wat anderen van mij vinden. Sommige dingen zijn heel mooi, andere dingen niet. Dank U wel dat U van mij houdt zoals ik ben. U heeft mij gemaakt en U vindt mij bijzonder. Help mij daar steeds weer aan te denken. Ik hou van U. Amen

Zomertips

Doe buiten waterspelletjes. Waterballonnen, spelletjes met de tuinslang, of buiten speelgoed.
Spelletjes met water zijn bij warm weer leuk, maar vooral heerlijk verkoelend.

Week 2 - Je hoort bij mij

Kijk hier het filmpje ‘Je hoort bij mij ’

Activiteiten

 • Maak van zoutdeeg/klei een platte plak ongeveer 2 cm dik en maak samen met je pap of mam een afdruk van zijn of haar hand. Maak daarna een afdruk van je eigen hand in de afdruk van je pap of mam. Zo laat je zien dan jullie bij elkaar horen. Droog/bak de plak in de oven en geef je kunstwerk met verf een mooi kleurtje.
 • Laat je vader of moeder met vingerverf een handafdruk maken op een groot vel papier. Maak daarna een handafdruk van jezelf met een andere kleur en teken/schilder het  hart. Schrijf links in het hart: JE HOORT BIJ MIJ

Voorbeeld vingerverf hart

De vraag van de week 

Wat verzamel jij?  Maak een foto van jou met je verzameling en stuur die naar mediateam@cgdewingerd.nl. Ken je ook jongens en meisjes die hetzelfde verzamelen?

Liedjes

– Zoals klei in de hand van de pottenbakker
– Mijn God is zo groot zo sterk en zo machtig

Gebed

Vader in de hemel, ook als ik er een rommeltje van maak, mag ik bij U komen. U zegt steeds weer opnieuw: ‘Jij bent bijzonder, maar niet om wat je hebt. Jij bent bijzonder om wie je bent. Jij bent van mij. Ik hou van jou. Je hoort bij mij.’ Help mij daar steeds weer aan te denken. Ik hou van U. Amen

Zomertips

IJs look-a-like

Wat heb je nodig om watermeloen ijsjes te maken?

* 1 watermeloen
* houten ijsstokjes of houten brede prikkertjes
* aluminium serveerschaal

Aan de slag

Snijd de watermeloen in schijven, niet te dik. Doe alsof je een pizza gaat snijden en verdeel de schijf steeds in 8 pizzapunten, oftewel watermeloenpunten.

Om de watermeloen traktatie op een ijsje te laten te lijken, gebruik je de houten ijsstokjes. Maak een snee, niet te diep, in de schil van de watermeloenpunt en steek dan voorzichtig het ijsstokje erin. Smullen maar!

Heb je de watermeloenijsjes gemaakt? Stuur dan een foto naar mediateam@cgdewingerd.nl.

Week 3 - Had ik maar een groene neus

Kijk hier het filmpje ‘Had ik maar een groene neus.’

Activiteit

Iedereen is anders: Maak van wc rolletjes poppetjes die lijken op je vriendjes/broertjes of zusjes of maak gewoon verschillende figuren.

De vraag van de week 

David schreef in de bijbel (Bijbel in gewone taal):  ‘God, U hebt mij gemaakt, U maakte mij in de buik van mijn moeder. Elk deel van mijn lichaam heeft U gevormd. Ik dank U daarvoor. Want het is een wonder zoal ik gemaakt ben. Alles wat U maakt is een wonder, dat weet ik heel goed.’
Weet je ook welke Psalm dit is?

Het antwoord vind je onderaan deze pagina.

Liedjes

– Iedereen is anders, niemand is als jij
– God heeft mij gemaakt van top tot teen

Gebed

Vader in de hemel, dank U wel dat U ons allemaal verschillend heeft gemaakt. Sproeten, grote neuzen, kleine neuzen, heldere ogen, donkere ogen… Wat bijzonder! Wilt U ons helpen om niet op anderen te willen lijken maar gewoon onszelf te blijven? Dank U wel dat we altijd weer bij U mogen komen. Ook als er iets is mis gegaan. Amen

Zomertips

Maak zelf sponswaterballen

Met deze zelfgemaakte watersponzen kan je meerdere spelletjes verzinnen. Want wat als je geen zwembad hebt? Dan pak je wat emmers, verdeelt de groep kinderen in teams en zo kunnen ze per kleur tegen elkaar strijden. Probeer raak te gooien op elkaar of probeer dingen om te gooien, net als blikgooien of kegelen.

Probeer aan de overkant te komen met 3 sponsjes tussen de kinderen in of  gooi de waterballen tegen een muur met cirkels, waar met krijtjes het aantal punten in staan.

Tip:  Als je op elkaar gooit.. doe dan  dan lekker KOUD water in de emmers! Want hoe kouder het water, hoe beter je echt je best doet om raak te gooien!

Wat heb je nodig?

* schuursponsjes
* een schaar
* een touwtje

Op de foto kun je zien hoe je ze moet maken.

Stuur een leuke actiefoto naar mediateam@cgdewingerd.nl.

Antwoord vraag van de week: Psalm 139:3 en 4

Week 4 - De beste!

Kijk hier het filmpje ‘De beste!.’

Activiteit

Maak een mooie hanger (van een gesmolten plastic bekertje) voor iemand waarvan jij vindt dat hij/zij deze verdient. Als je de smaak te pakken hebt gekregen van het kleuren van de bekertjes kan je ook een vrolijke mobiel maken die je binnen of buiten kunt ophangen.

Wat heb je nodig:

 • Plastic bekertjes
 • Permanent stiften/markers
 • Een stukje hout voor de mobiel
 • Touw voor de mobiel
 • Gekleurd touw voor de hanger
 • Een oude kleine schroevendraaier (om een gaatje te smelten in de hanger)

Hoe ga je te werk? (Vraag eerst  hulp en/of toestemming aan je ouders)

Kleur de plastic bekertjes eerst in met permanent stiften/markers. Zet de bekers op de kop op bakpapier op een bakplaat en doe ze in het midden van de oven (220 graden). Blijf erbij, want na 2 minuten zijn het al mooie platte schijven geworden. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Zo zien ze er uit als ze uit de oven komen, gaaf, hè?

Maak met de punt van de schroevendraaier  (die je warm hebt gemaakt) een gaatje in het plastic zodat je er een touwtje doorheen kan halen.
Voor de mobiel kan je een stukje hout gebruiken waar gaatjes in zijn geboord of een ring waar je de hangers aan vast knoopt.

Let op: Niet alle plastic bekertjes zijn geschikt, wij hebben de bekers van ACTION gebruikt.

Ovens verschillen soms wat in temperatuur. Test dus eerst zelf 1 bekertje voordat je alles gaat versieren! Lukt het niet? Pas dan de temperatuur of tijd aan!

De vraag van de week 

Als je het even niet meer weet, welk boek kan je dan gaan lezen?

Het antwoord vind je onderaan deze pagina.

Liedjes

– Jezus houdt van alle kinderen
– Ik wil meer en meer gaan lijken op Jezus
– Iedereen is anders

Gebed

Dank U God, dat U wist wat U deed toen U mij maakte. Dank U dat ik ben zoals ik ben. U zegt elke keer weer ‘je bent bijzonder!’  Dank U dat ik altijd bij U mag komen en U mag vragen om hulp ook als ik verdrietig ben en alleen. Dank U dat U me helpt! Amen

Zomertips

Smoothies maken

Het internet staat vol met heerlijke recepten voor Smoothies. Leuk om te maken en gezond! Wat is jouw favoriete recept?

Stuur een foto en/of jouw favoriete recept naar mediateam@cgdewingerd.nl.

Antwoord vraag van de week: de Bijbel – ‘Uw woorden zijn voor mij als een lamp in het donker, als een licht in mijn leven’, Psalm 119:105 (Bijbel in gewone taal)

Week 5 - Een fantastisch geschenk

Kijk hier het filmpje ‘Een fantastisch geschenk.’

Activiteit

Stenen schilderen/tekenen

Stenen tekenen/schilderen is superleuk. Het is ook leuk om ze ergens in huis te leggen of buiten (dan kun je ze het beste even een vernislaagje geven).

Dit heb je nodig:

 • Stenen
 • Acryl verf/watervaste stiften
 • Kwasten
 • Bakje met water
 • Papier om je kwast aan af te vegen
 • Vernis

Je gaat bijv. naar het strand en zoekt een mooie steen uit. (Je kan ook stenen kopen maar het is nog leuker als je ze zelf vindt!)
Je neemt de stenen mee naar huis. Dan pak je je verf en stiften en ga je aan de slag!
Je kunt de stenen ook eerst een basiskleurtje geven. (de stenen op het plaatje zijn eerst wit geschilderd met acrylverf)

De vraag van de week 

Wat voor cadeautje zou jij aan God kunnen geven? Ken je een voorbeeld uit de Bijbel waar iemand iets aan God geeft?

Liedjes

– U bent machtig, U bent groot
– Het is een feest om te geven
– Eén ding weet ik zeker

Gebed

Lieve God, dank U wel dat ik U iets mag geven. Dank U dat dat op heel veel manieren kan en dat U precies weet wat bij mij past. Dank U dat als het niet lukt om iets te bedenken U blij bent dat ik gewoon bij U in de buurt ben. Heer ik hou van U, ik hoor bij U! Amen

Zomertips

Fruithoorntjes/bakjes

Aan de slag met:

IJshoorntjes/bakjes
Smeltchocolade
Disco spikkels
Fruit in stukjes gesneden, bijv. ananas, blauwe bessen, aardbei, kiwi, mango, druiven, etc.

Laat de chocolade smelten. Dit doe je als volgt: doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een bodem heet water en zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en laat de chocolade smelten. Roer af en toe tot een glad mengsel ontstaat.

Haal de bovenkant van de hoorntjes kort door de gesmolten chocolade. Laat even uitdruppen en haal het vervolgens door een kommetje met disco spikkels heen. De chocolade moet nu uitharden. Zet voor het uitharden de hoorntjes rechtop. Vul als laatste de hoorntjes met het gesneden fruit. En klaar is het, geniet ervan!

Week 6 - Speciaal voor jou

Kijk hier het filmpje ‘Speciaal voor jou.’

Activiteit

Maak een collage van iets waar je goed in bent. Wat je heel leuk vindt om te doen of waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld  eten koken, huizen bouwen, dieren verzorgen of de natuur.

Wat heb je nodig:

Tijdschriften/kranten
Papier om op te plakken
Lijm
Schaar (scheuren kan ook)

De vraag van de week 

Waar ben jij goed in? Wie zou jij kunnen helpen/wat zou jij kunnen doen?

Liedjes

– De Here zegent jou en Hij beschermt jou
– Elke stap (Opwekking voor kinderen 261)
– Alles wat je wilt

Mail jouw favoriete liedje naar mediateam@cgdewingerd.nl en vertel waarom je het zo mooi vindt.

Gebed

Vader in de hemel, U weet waar ik goed in ben. Dank u wel dat U van mij houdt en mij gemaakt heeft, net als Eli de Nerflanders gemaakt heeft. U heeft mij gemaakt  met een speciaal ‘iets’ waar ik goed in ben. Wilt U mij helpen ontdekken wat het is en laten zien wat ik er mee mag doen.  Dank U wel voor dit speciale geschenk. Amen

Zomertips

Bouw een tent om in te spelen

Verzamel materiaal waar je een tent mee kunt maken. Stokken, kleden, knijpers, wasrek, enz….
Veel plezier!

Verhalen uit de schatkist

Week 1 - Een schatkist vol verhalen - De oneerlijke man

Diep verborgen in de grond
ligt een schat
weet je dat
en wil je weten wat het is
kom dan gauw
hij is ook voor jou
en zomaar zonder te betalen
is hier voor iedereen
een schatkist vol verhalen

Verteller Kimberley leest een bekende Bijbelse geschiedenis voor aan jonge kinderen. Op de achtergrond wordt het verhaal levendig geïllustreerd door een animatie.
Kijk hier het filmpje ‘De oneerlijke man – Zacheüs’

Werkje

Vouwboom. Download hier

Voorbeeld vouwboom

Week 2 - Een schatkist vol verhalen - De vier vrienden

Diep verborgen in de grond
ligt een schat
weet je dat
en wil je weten wat het is
kom dan gauw
hij is ook voor jou
en zomaar zonder te betalen
is hier voor iedereen
een schatkist vol verhalen

Verteller Kimberley leest een bekende Bijbelse geschiedenis voor aan jonge kinderen. Op de achtergrond wordt het verhaal levendig geïllustreerd door een animatie.
Kijk hier het filmpje ‘De vier vrienden’

Werkje

De verlamde man en zijn vrienden. Download hier

Voorbeeld werkje verlamde man

Week 3 - Een schatkist vol verhalen - De helpende hand

Diep verborgen in de grond
ligt een schat
weet je dat
en wil je weten wat het is
kom dan gauw
hij is ook voor jou
en zomaar zonder te betalen
is hier voor iedereen
een schatkist vol verhalen

Verteller Kimberley leest een bekende Bijbelse geschiedenis voor aan jonge kinderen. Op de achtergrond wordt het verhaal levendig geïllustreerd door een animatie.
Kijk hier het filmpje ‘De helpende hand’

Werkje

De barmhartige Samaritaan. Download hier

Week 4 - Een schatkist vol verhalen - De picknick

Diep verborgen in de grond
ligt een schat
weet je dat
en wil je weten wat het is
kom dan gauw
hij is ook voor jou
en zomaar zonder te betalen
is hier voor iedereen
een schatkist vol verhalen

Verteller Kimberley leest een bekende Bijbelse geschiedenis voor aan jonge kinderen. Op de achtergrond wordt het verhaal levendig geïllustreerd door een animatie.
Kijk hier het filmpje ‘De picknick’

Werkje

Vijf broden en twee vissen + mandje.

Download hier

Week 5 - Een schatkist vol verhalen - het dochtertje

Diep verborgen in de grond
ligt een schat
weet je dat
en wil je weten wat het is
kom dan gauw
hij is ook voor jou
en zomaar zonder te betalen
is hier voor iedereen
een schatkist vol verhalen

Verteller Kimberley leest een bekende Bijbelse geschiedenis voor aan jonge kinderen. Op de achtergrond wordt het verhaal levendig geïllustreerd door een animatie.
Kijk hier het filmpje ‘Het dochtertje’

Werkje

Maak je eigen poppenkastpoppen van pollepels en speel het verhaal.
Nog meer voorbeelden kun je vinden op Pinterest.

Week 6 - Een schatkist vol verhalen - De blinde man

Diep verborgen in de grond
ligt een schat
weet je dat
en wil je weten wat het is
kom dan gauw
hij is ook voor jou
en zomaar zonder te betalen
is hier voor iedereen
een schatkist vol verhalen

Verteller Kimberley leest een bekende Bijbelse geschiedenis voor aan jonge kinderen. Op de achtergrond wordt het verhaal levendig geïllustreerd door een animatie.
Kijk hier het filmpje ‘De blinde man’

Werkje

Maak geblinddoekt of met een zelfgemaakt zwart brilletje een tekening.

Door de kinderen geblinddoekt of met zwarte bril te laten tekenen, ervaren ze hoe moeilijk het kan zijn als iemand blind is. ‘Welke kleur heeft het potlood?’ ‘Waar heb ik al getekend?’ ‘Oeps, ik teken op de tafel.’ Het is ook leuk om te zien hoe kinderen met hun eigen oplossingen komen. Ze kunnen om hulp vragen bij het kiezen van een kleurpotlood. Ze voelen met hun handen op het papier waar ze al gekleurd zijn. Sommige kinderen ruiken zelfs aan het papier om te zien waar ze al gekleurd hebben.