Zomeractiviteiten in juli en augustus

Enkele weken geleden zijn er door het bestuur een aantal gemeenteleden gevraagd om alvast na te denken over het weer opstarten van de zondagse diensten. In de maanden juli en augustus zullen er nog geen diensten gehouden worden, maar is er wel een activiteitenprogramma bedacht door deze commissie. Zolang het weer het toelaat, zullen er op de zondagmiddagen diverse activiteiten georganiseerd worden.
Omdat we te maken hebben met wet en regelgeving rondom samenkomsten, zullen al deze activiteiten in de buitenlucht plaatsvinden. Uitgangspunt hierbij is, dat er twee belangrijke elementen van het gemeente zijn centraal zullen staan, namelijk de ontmoeting en de lofprijzing.
Het programma is divers en voor ‘ieder wat wils’ samengesteld. Wij begrijpen dat dit misschien een andere invulling is van de zondag dan we normaal gesproken gewend zijn. Maar wij zijn van mening dat deze bijzondere tijd mogelijk ook nieuwe wegen opent, waarop wij samen gemeente kunnen zijn en geïnspireerd kunnen worden. Zodat we daarmee ook een getuigenis kunnen zijn naar de samenleving en onze eigen leefomgeving.

Het programma voor de zomeractiviteiten ziet er als volgt uit:
klik op de activiteit voor meer informatie

Zondag 5 juli - Wandeling in het Idinkbos

Je maakt een wandeling in kleine groepjes en deelt met elkaar je ervaringen van de afgelopen periode. Hoe heb je ‘gemeente zijn’ ervaren en wat heb je gemist?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Zondag 12 juli - Openlucht Sing In en Ontmoeting

Zingen in de open lucht (op afstand) onder begeleiding van een combo. Neem niet alleen je ‘zondagse stem’ mee, maar ook een zetel. Tenzij je op een kleedje in de wei wil zitten. Dit is ook mogelijk… Opwekking is ons uitgangspunt!
Klik hier voor meer informatie.

Zondag 19 juli - Fietstocht met start Zomerprogramma voor de kids

Natuurlijk is iedereen vol energie, want de vakantie staat voor de deur. ‘TRAP ‘M AN!’ en we laten een mooi stukje onverwacht Achterhoek zien. Onderweg kom je opdrachten tegen die te maken hebben met het thema van het Zomerprogramma.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Zondag 26 juli - Jeugdmiddag voor en door de jeugd

Deze middag wordt voor en door de jeugd vorm gegeven. Dit gaat ongetwijfeld een succes worden, laat dat maar aan onze jongeren over!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Zondag 2 augustus - Wingerd gemeente-BINGO

We gaan onder de bezielende leiding van een ervaren entertainer deze middag bingo spelen. Jong en oud kunnen meedoen. Wel vragen we van iedere deelnemer (gezin) om vooraf een leuke prijs in te leveren. Zodat we wat te verdelen hebben en er iemand met de hoofdprijs naar huis gaat!
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Zondag 9 augustus - Gebedswandeling

In kleine groepjes of tweetallen samen wandelen en bidden.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Zondag 16 augustus - Workshop middag

Onze gemeente kent veel leden met bijzondere beroepen en hobby’s. Grijp je kans en zet je beroep of hobby te kijk! Weet jij al wat jouw zondagse buurman of buurvrouw door de week of in de vrije tijd doet?

Klik hier voor meer informatie.

Zondag 23 augustus - Wingerdpicknick

Wij creëren samen het Vondelpark van de Achterhoek. Iedereen neemt z’n eigen uitrusting mee. Samen eten en drinken en vrolijk zijn. Samen pannenkoeken eten is bij de Opwekkinggangers zo langzaamaan een traditie geworden. Bak ze wel bruin, maar niet te dik. De jurering over de gebakken pannenkoeken is nogal ‘scherp.’
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Zondag 30 augustus - Openlucht Sing In en Ontmoeting

Als afsluiting van dit zomerprogramma komen we nog een keer samen in de open lucht om God te danken en te prijzen en deze periode waardig af te sluiten. We kunnen nog een keer naar hartelust onze stem verheffen en daarna opgewekt naar huis gaan.

Klik hier voor meer informatie.

Deze commissie hoopt met dit programma weer een eerste aanzet te geven tot ‘normalisatie’ van de zondagse invulling. Wij staan altijd open voor suggesties en/of ideeën. Wij bidden en hopen dat we op deze wijze weer een nieuwe impuls mogen geven aan het gemeente zijn in deze tijd en op eigen wijze ons geloof en vertrouwen in Zijn schepping kleur mogen geven.

Namens de commissie:

Marleen Smits, combo’s
Barend en Andrea Westerveld, kosters en jeugdwerk
Leo de Ruiter, contact Borchuus
Peter van de Wardt, dienstleiders
Annet Groeneveld, mediateam en kandidaat geestelijk leiderschap
Jos Verleg, kandidaat geestelijk leiderschap
Woutéra van Andel en Rudi Groeneveld, bestuur

Spelregels:

  • Vooraf aanmelden is verplicht. Indien ‘vergeten’ dan kan dit ook op locatie.
  • We houden ons aan de regels opgesteld door het RIVM en de overheid. Heb je klachten, dan blijf je thuis!
  • Kom zoveel, indien mogelijk, met de fiets. Dit voorkomt parkeerdruk, – overlast.
  • Iedereen zorgt voor eigen catering. Wel zal per activiteit bekeken worden of er iets extra’s mogelijk is. (dit kan bijv. zijn soep, snack, ijsje, snoep etc.)
  • Bij slecht weer is er géén alternatief (binnenlocatie). De organisatie zal tijdig melden wanneer een activiteit niet door gaat.
  • De activiteiten zijn in eerste instantie bedoeld voor Wingerdgangers, maar iedereen is vrij om gasten uit te nodigen. Ook zij dienen zich natuurlijk van te voren aan te melden.